Technology

Service Designer OpenStad

Archived
Full Time

BlueTrail

Functie Omschrijving

Opdrachtspecificaties
Referentienummer: BTIT33147
Omgeving: Amsterdam
Startdatum: z.s.m.
Duur: 5 maanden
Optie op verlenging: Ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Aantal uur per week: 32
Intakegesprek: Nog niet bekend
Sluitingsdatum: Vrijdag 24 juli om 09.00 uur. Reacties na deze tijd zullen in principe niet worden meegenomen in het selectieproces.

BlueTrail is op zoek naar een Service Designer OpenStad voor 32 uur per week.

Opdracht/functie Omschrijving

Ben jij een enthousiaste Service Designer met projectmanagementervaring en ervaring met het ontwerpen van digitale producten? Heb jij passie voor de ‘eindgebruiker’ en vind je het leuk om uit te vinden hoe digitale tools ingezet kunnen worden om Amsterdammers meer invloed te geven op wat er in hun stad gebeurt? Dan hebben wij bij OpenStad Stad superleuk werk voor jou!

OpenStad is een klein innovatieteam, dat op maat interactieve webapplicaties bouwt in lopende participatietrajecten van de gemeente, vaak in aanvulling op traditionele bewonersbijeenkomsten.

Jij vervult in het team de rol van Service Designer en UX researcher. Je verzamelt gebruikersinzichten en weet deze te vertalen in functionele ontwerpen voor interactieve websites voor een betere interactie tussen gemeente en Amsterdammers. Samen met de programmamanager en collega UX-ers organiseer je de intake van vragen van collega ambtenaren over het betrekken van Amsterdammers in hun project. Je verkent wensen en behoeften van alle betrokkenen en kijkt welke mogelijkheden er zijn om met (online) digitale oplossingen meedenken en beslissen laagdrempeliger en leuker te maken voor Amsterdammers. Waar mogelijk verzamel je per project gebruikersinzichten en vertaalt deze naar concrete aanbevelingen en functionaliteiten.

Jij leidt sessies met Openstadteamleden en betrokkenen om te komen tot ideeën en ontwerpen voor het inrichten van het (online) participatieproces. En je bent in staat om gevraagde functionaliteiten om te zetten in een functioneel ontwerp. Met de developers stem je af over realisering van het ontwerp. Je richt de website in het CMS van de OpenStad software. Openstad beschikt al over veel interactieve functionaliteiten voor interactieve websites. In deze functie zul je vooral bestaande functionaliteiten op maat maken voor specifieke participatieprojecten.

Je bent verder in staat om de oplevering van een tool in een project te coördineren: in overleg met de programmanager stel je een planning op, definieer je taken en stem je af met collega’s in het OpenStad team, afdeling communicatie en ICT, de opdrachtgever en overige betrokken ambtenaren in het project.

Taken/werkzaamheden

 • Intakes, vraagverheldering bij collega ambtenaren;
 • UX research tbv (online) participatieproces;
 • Het ontwerpen van het participatieproces (en adviseren op benodigde werkprocessen in de gemeente);
 • Functioneel ontwerpen van interactieve websites, gebruikmakend van bestaande software;
 • Het op maat maken en inrichten van interactieve websites in een CMS;
 • Projectmanagement van oplevering van tools.

Functie Eisen

KNOCK-OUT:

 • Je bent in het bezit van een erkende afgerond WO diploma met werkervaring op WO niveau: denk aan een diploma Service Design, Industrieel Ontwerpen of vergelijkbare opleiding. (kopie diploma vereist).
 • Je hebt in de afgelopen 7 jaar, minimaal 3 jaar werkervaring opgedaan als Service Designer/ UX researcher in complexe processen.
 • Je hebt ervaring met projectmanagement/ coördinatie ten behoeve van opleveren van digitale producten.
 • Je hebt ervaring met het ontwerpen van (online) participatieprocessen voor c.q. in gemeentelijke context.
 • Je hebt ervaring met en kennis van Adobe programma’s en Zeplin.
 • Je hebt minimaal 1 relevante referentie.

Reacties van kandidaten die geen kennis van/ervaring met de gestelde eisen hebben, worden door de opdrachtgever terzijde gelegd.

Gunningscriteria

 • Je hebt ervaring met het ontwerpen (UX) van websites en/of andere digitale producten in een professionele context. (weging 20%)
 • Je stapt makkelijk op ambtenaren, bewoners en andere stakeholders in een project af en is in staat om op verschillende niveaus te schakelen. (weging 20%)
 • Je bent snel in staat om bij een nieuw project tot de kern van de vraag te komen en kritische vragen te stellen over het proces. (weging 20%)
 • Je weet de betrokkenen in een project (blijvend) te motiveren en enthousiasmeren. (weging 20%)
 • Je bent per 1 augustus beschikbaar. (weging 20%)

Competenties

 • Overtuigingskracht
 • Initiatief
 • Samenwerken
 • Resultaatgerichtheid
Location
Amsterdam, NH
Type
Full Time
Industry
Technology
Apply for Job
Sorry! This job has expired.

More jobs at BlueTrail

We haven't found any other jobs at BlueTrail.


Warning: Undefined variable $post in /home/726119.cloudwaysapps.com/nbcxbjqwwz/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/726119.cloudwaysapps.com/nbcxbjqwwz/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 2
More jobs in The Netherlands


Warning: Undefined variable $post in /home/726119.cloudwaysapps.com/nbcxbjqwwz/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 3

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /home/726119.cloudwaysapps.com/nbcxbjqwwz/public_html/wp-content/plugins/oxygen/component-framework/components/classes/code-block.class.php(133) : eval()'d code on line 3
Show more jobs from The Netherlands

Senior Service Designer

Livework

job location
Rotterdam, Netherlands
industry
Agency / Consultancy

Service Experience Designer

Thermo Fisher Scientific

job location
Eindhoven, Netherlands
industry
Research

Senior Service Designer

Rabobank

job location
Utrecht, Netherlands
industry
Finance

Proud Partners

Harmonic Design logoService Design Show logoTheyDo

We can help you attract the best service design talent and grow your brand. Partner with us.

Don’t miss important updates.

Join our email list to stay updated on new jobs, resources, events, and more to help you with your career

We’ll use your email to send you updates about the report and other helpful service design topics. We hate spam just as much as you do, so we’ll never share your email. Unsubscribe anytime.
Back to Top
chevron-down